NT2 Training Staatsexamen, programma II

(Europees referentiekader B2)

Deze cursus is voor iedereen die deel wil nemen aan het officiële Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal, programma II. Dit examen is bedoeld voor hen die willen studeren in hoger onderwijs (HBO of universiteit) of willen werken in hogere functies op de arbeidsmarkt.

Om goed voorbereid te zijn richten wij ons in de cursus op het staatsexamen zelf. Tijdens de cursus ontvangt u informatie over hoe het examen gaat. Er zal speciaal voor het examen getraind worden in de vier onderdelen van het examen lezen, schrijven, luisteren en spreken. Aan het eind van deze training maken we daarom gebruik van de meest recente examens. U leert strategieën over hoe u het beste te werk kunt gaan. Tevens krijgt u feedback op de door u te maken schrijf- en spreekopdrachten. De taalvaardigheid van de cursisten moet bij het begin van de cursus al op een hoog niveau zijn.

Let op:

De kosten voor het Staatsexamen zelf bedragen € 45 per deelvaardigheid, dus in totaal € 180,-; deze kosten zijn NIET bij de cursusprijs inbegrepen.

Deze training bestaat uit 20/ 25 bijeenkomsten van 1,5 uur. De huiswerkbelasting bedraagt circa 2 uur per week.

Start: woensdag 28 april 2021 – eind woensdag 8 september 2021, 20.00-21.30 uur.  20 lessen. Locatie: Utile Dulci T&C  Nijmegen. 6 plaatsen vrij.